Kaimanan Emmi Ylitalo Young Lions Finlandin shortlistalle!

29-03-2023

Kaimanan Emmi Ylitalo sekä Drama Queen Communicationsin Jemina Sormunen ylsivät Young Lions Finland -kilpailun shortlistalle Digital-kategoriassa työllään “Prognosis”.

Kaimanalla Senior Content Designerina työskentelevä Emmi Ylitalo osallistui usean muun nuoren suunnittelijan tavoin alle 30-vuotiaiden Young Lions -kilpailuun ja jatkaa nyt kilpailussa eteenpäin yhdessä Drama Queen Communicationsilla työskentelevän Jemina Sormusen kanssa. Digital-kategorian lisäksi kunnianhimoinen kilpailupari osallistui myös PR-kategoriaan. Aikaa kahden työn ideointiin oli 48 tuntia.

“Young Lions -kilpailu on ehdottomasti vuoden kohokohta ja minulle henkilökohtaisesti tärkeä paikka päästä näyttämään taitoni suunnittelijana. Oli mahtavaa päästä taas työskentelemään entisen työkaverini Jeminan kanssa. Mielestäni kilpailuparin valinnassa tärkeintä on henkilökemia sekä se, että kummankin osaaminen tukee toistaan”, Ylitalo kertoo.

Tänä vuonna Young Lions Finland -kilpailijoiden tehtävänä oli luoda Suomen Lasten Syöpäsäätiö Aamun varainkeruuta kiihdyttävä kampanja, joka toisi säätiölle tunnettuutta sekä lahjoituksia. Kilpailun voittajat julkistetaan perjantaina 21. huhtikuuta, jota ennen Ylitalolla on vielä edessään kilpailutyön pitchaus yhdessä parinsa kanssa. Tuomariston valitsemat voittajat pääsevät kesäkuussa osallistumaan Cannes Young Lions -kilpailuun Ranskaan.

“Työn aihe oli melko klassinen ja ensimmäinen fiilis olikin, että mitä uutta ja luovaa voisimme tästä ideoida. Hylkäsimme monta ideaa ennen lopullisen työn syntymistä. Emme halunneet lähestyä herkkää aihetta liikaa synkistellen, vaan keskityimme siihen, miten hyödyntäisimme digialustoja uniikilla ja vaikuttavalla, mutta yksinkertaisella tavalla. Pitchaukseen lähdemme ennakkoluulottomasti ja tottakai sillä ajatuksella, että voitamme tuomariston puolellemme. Nyt ei enää jännitä, kun shortille päästiin”, Ylitalo iloitsee.

Young Lions -kilpailusta tuttua, tiimirajat ylittävää ideointia Ylitalo toisi mielellään myös päivittäiseen työskentelyyn. Hän pitää erilaisten osaajien ja erilaisten tiimikokoonpanojen kanssa työskentelyä hedelmällisenä.

“Hyvät ideat eivät katso titteliä tai kokemusvuosia”, Ylitalo vinkkaa.