Oomi

Brändikohtainen verkkosivusto luotiin palvelumuotoilun keinoin.

Asiakas

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä. Oomilla on yli 400 000 asiakasta. Oomi tarjoaa sujuvaa sähköä, hyödyllisiä palveluita ja ihmislähtöistä asiakaspalvelua. Yritys syntyi, kun Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö sekä Oulun Sähkönmyynti Oy ja sen osakkaat päättivät yhdistää voimansa ja kehittää asiakkailleen jotain uutta, jonka avulla helpottaa heidän arkeaan.

Haaste

Jo ennen kuin eri sähkönmyyntiyhtiöt olivat siirtäneet liiketoimintansa Oomin alaisuuteen, Kaimana oli mukana suunnittelemassa Oomin seuraavia vaiheita lokakuussa 2019. Suunnittelimme kolmen kuukauden aikataulussa Oomin tietoarkkitehtuurin ja rakensimme heille uudet verkkosivut palvelumuotoilun avulla. Ensimmäisen vaiheen päätavoitteena oli luoda uusi, brändikohtainen nettisivu, joka mahdollistaa sähkön myynnin.

Ratkaisu

Yhdessä asiakkaan kanssa päätettiin käyttää HubSpot- ja WordPress-pohjaisia ​​verkkosivuja myynnin ja markkinoinnin tarpeisiin. Kaimana oli mukana myös brändityössä ja Oomin liiketoiminnan muotoilussa. Toteutimme sivuston nopealla aikataululla ja oomi.fi-sivusto avautui suunnitellusti 1.4.2020.

Sivustoa on jatkokehitetty ketterällä yhteistyöllä. Marraskuussa 2021 avattiin oomi.fi:n verkkokauppa.

Tulokset

Uudistettujen digitaalisten palvelujennsa avulla Oomi saavutti tavoitteensa niin myynnissä, kuin asiakaspalvelussa. Yhteistyömme aikana Oomi on noussut nopeasti Suomen sähkönmyyntiyhtiöiden viiden parhaan joukkoon.

Kaimana oli meille luonnollinen valinta kumppaniksi. Halusimme ketterän toimijan, joka pystyy tarjoamaan monipuolisesti palveluitaan aina alkuideoinnista konsepteihin ja käyttäjäpolkuihin sekä sivuston käytettävyydestä tekniseen toteutukseen. Ennen kaikkea halusimme ajatella sivustoa asiakas edellä, käytettävyys sekä brändikokemus piti olla huippuluokkaa. Kaimanan referenssit, ketterä asiakkuudenhoitomalli sekä ennen kaikkea luotettavuus vakuutti meidät.

Isko Lappalainen
Head Of Brand, Oomi Oy

Muita töitämme