PlayStation

Maailmanlaajuinen digitaalisen viihteen jättiläinen tarjoaa mukaansatempaavaa sisältöä ja unohtumattomia pelikokemuksia edistääkseen paikallisia sidosryhmäsuhteita ja ollakseen aidosti vuorovaikutuksessa pelaajayhteisön kanssa.

Asiakas

Nordisk Interactive vastaa PlayStationin alueellisesta jakelusta ja markkinoinnista kaikkialla Pohjoismaissa. Sen tehtävänä on edustaa PlayStationin brändiä toimialueellaan ja toteuttaa sekä monikansallisia että paikallisia markkinointitoimia, joilla ylläpidetään tietoisuutta ja vahvistetaan PlayStationin suosiota konsolipelaamisen kärkialustana kuluttajien silmissä. Innovatiivinen tuoteportfolio käsittää niin eksklusiiviset PS5-pelit kuin PlayStation-klassikot, laitteistot ja digitaaliset palvelut, kuten PS Storen ja PS Plussan.

Haaste

Digitaalisella viihde- ja peliteollisuudella on merkittävä maailmantaloudellinen rooli, mikä on luonut PlayStationille erittäin kilpailukykyisen markkinan. PlayStationilla on ollut perinteisesti vahva asema Suomessa, ja suomalaiset tunnetaankin paikallisen peliyhteisön keskuudessa “PlayStation-kansana”.

Asiakkaan tavoitteena on vahvistaa markkina-asemaa varmistamalla brändille ja koko tuoteportfoliolle säännöllinen näkyvyys julkisuudessa sekä oman, ansaitun että maksetun median kautta. Pyrimme yhdessä herättämään kuluttajien kiinnostusta tarjoamalla paikallisesti relevanttia pelisisältöä ja ainutlaatuisia PlayStation-kokemuksia kohderyhmille, kuten paikallisille lehdistön edustajille, sisällöntuottajille, vaikuttajille, kumppaneille sekä sitoutuneille PlayStation-yhteisön jäsenille.

Ratkaisu

Kaimana toimii PlayStationin paikallisena PR- ja viestintäkumppanina Suomessa tehden tiivistä yhteistyötä pohjoismaisen emo-organisaation kanssa. Kumppanuuden keskiössä ovat kaupalliset PR-toimenpiteet ja kampanjat sekä päivittäiset median edustajille suunnatut palvelut, joiden kautta ylläpidetään suhteita suomalaiseen lehdistöön ja vaikuttajiin.

Yhdessä asiakkaan kanssa koordinoimme päivittäistä tiedonkulkua sidosryhmille, lokalisoimme viestintätoimeksiantoja ja suunnittelemme tehokkaita PR-toimenpiteitä paikallisen markkinanäkemyksen ja osaamisen pohjalta. Kaimana hallinnoi lisäksi paikallisten tuotenäytteiden ja testituotteiden varastoa tuoden PlayStationin helposti tärkeimpien sidosryhmien saataville.

Tulokset

Lähes vuosikymmenen jatkuneen yhteistyön myötä Kaimanasta on tullut tärkeä strateginen kumppani PlayStationille Suomessa. Tänä aikana Kaimana on auttanut asiakasta lanseeraamaan kaksi konsolisukupolvea ja kymmeniä pelejä, rakentanut ja kehittänyt vahvan toimittajien ja vaikuttajien verkoston sekä luonut paikallisesti puhuttelevan viestintätyylin. Päivittäisen työn ohella Kaimana on toteuttanut PlayStationin kanssa useita elämyksellisiä brändiaktivointeja, kuten peliturnauksia.

Kaimana on lisännyt PlayStationin yleistä tunnettuutta ja suosiota Suomen markkinoilla tekemällä globaalista brändistä paikalliselle yleisölle aidosti relevantin.

”Kaimana on olennainen osa läsnäoloamme Pohjoismaissa. Kaimanan sitoutuminen PlayStationin tuotteiden edistämiseksi sekä työ median, sisällöntuottajien että yhteisömme eteen on yksinkertaisesti huippuluokkaa. Arvostamme suuresti Kaimanaa suomalaisena toimistokumppanina ja suosittelemme heitä kaikille, jotka etsivät täydellistä toimistokumppania, ja jolla on asiantuntemusta kaikilla aloilla.”

– Emil Søndergaard Larsen, Media Relations Lead, PlayStation

Merkitys

Suomessa on vaalittu positiivista ja monipuolista pelikulttuuria, joka vastaa suoraan PlayStationin ”Play has no limits” -filosofiaa. Edistämme yhdessä pelaamista mukaansatempaavana ja saavutettavana viihteen muotona, joka kutsuu kaikki nauttimaan PlayStationin innovatiivisista pelikokemuksista.

Muita töitämme