UKKO

Yrittäjyyteen liittyy usein monia kysymyksiä ja huolenaiheita. Suomen kattavin itsenäisten yrittäjien palvelu mahdollistaa yrittäjyyden kaikille ja tekee siitä helppoa.

Asiakas

UKKO.fi on Suomen suosituin itsenäisten yrittäjien palvelu, joka tarjoaa kevytyrittäjille mahdollisuuden laskuttaa töistään ilman stressiä paperitöistä.

UKKO.fi:n kevytyrittäjyyspalvelut mahdollistavat yrittäjämäisen toiminnan joko ilman oman yrityksen perustamista tai omalla Y-tunnuksella. UKKO.fi-kevytyrittäjiä on Suomessa jo yli 140 000 ja UKKO Toiminimi -palvelua käyttää yli 4000 suomalaista itsenäistä yrittäjää.

Haaste

Yrittäjyyden eri muotojen puolestapuhuja ja kevytyrittäjyys-alan pioneeri UKKO löysi itsensä tilanteesta, jossa oli tarve uudistaa sekä eri asiakasohjelmistoja että ulkoista verkkopalvelua, jotka olivat jääneet kasvun jalkoihin ja kerryttäneet velkaa sekä teknisen kokoonpanon että käyttävyyden osalta. Isoa kasvuloikkaa tekevä yrittäjien palvelu halusi uudestaa ja modernisoida digitaalisia kosketuspintojaan kautta linjan. 

Näiden lisäksi edessä oli laajeneminen Ruotsin markkinoille, kilpaillumpaan pelikenttään. 

Kokonaistavoitteiksi määriteltiin yhdessä uusi, yhtenäinen ja käyttäjäystävällinen ilme läpi eri verkkopalveluiden, parannettu käyttäjäkokemus, vakaa ja skaalautuva tekninen arkkitehtuuri sekä onnistunut entry Ruotsin markkinaan.

Ratkaisu

Projektin alusta saakka kohderyhmäymmärrys ohjasi tekemistä. Yhdessä asiakkaan kanssa hahmoteltiin, että Suomen ja Ruotsin kohderyhmissä on eronsa: Suomessa yleisö ja käyttäjät ovat selkeästi nuorempia ja monille kevytyrittäjyys on uutta, kun taas Ruotsin markkinassa oli erityisen tärkeää huomioida monikansallisuus ja monikulttuurisuus. 

Käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnittelijamme hyödynsivät olemassa olevaa dataa ja lähtivät madaltamaan verkkopalvelun käyttöönoton kynnystä kiinnittämällä erityistä huomiota helppouteen ja intuitiivisuuteen sekä tuomalla kävijäpolun varrelle asiakasta hyödyttäviä työkaluja kuten erilaisia laskureita.

Ohjelmistokehityksen puolella keskityttiin monialaisesti eri ohjelmistojen (UKKO, UKKO Pro) kehitykseen, refaktorointiin, testien kirjoittamiseen sekä integraatioihin (mm. verottajan palveluihin).

Tulokset

Ohjelmistojen muotoilu- sekä kehitystyö ja teknisen arkkitehtuurin uudistaminen pala kerrallaan yhdessä UKKO.fi:n oman kehitystiimin jatkeena mahdollisti mittavat kehitysaskeleet lyhyellä aikavälillä ja siten vahvisti UKKO.fi:n asemaa markkinajohtajana Suomessa.

Verkkopalvelu-uudistus yhdessä lokalisoidun Ruotsin version kanssa onnistui tavoitteissaan, kasvattaen Suomessa sivuston konversioastetta ja saaden Ruotsissa nopeasti uusia asiakkaita.

UKKO web layoutit

Merkitys

UKKO tekee yhteiskunnallisesti tärkeää työtä työllisyyden parantamisen, yrittäjyyden ja yrittäjien puolesta. Monelle kevytyrittäjyys toimii ponnahduslautana yrittäjyyteen ja se luo uusia väyliä niin uran vaihtajille, työttömille kuin unelmoijillekin luoda parempaa huomista meille kaikille. Yhteistyömme keskiössä oli ajatus siitä, että moderni työ voi olla monimuotoista ja omien unelmien tavoittelu pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja mutkatonta.

Muita töitämme