Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi on parhaimmillaan kuin puskaradio – tutulta saatu suositus tai arvostelu vaikuttaa mielipiteisiimme huomattavasti yritysten omaa markkinointiviestintää enemmän. Tutkimusten mukaan 61 prosenttia kuluttajista luottaa vaikuttajien suosituksiin ostopäätöstä harkitessaan.

Kaupallinen viestintä edistää tuotteiden, palveluiden tai organisaation myyntiä, tunnettuutta tai julkisuuskuvaa sen asiakkaille ja muille sidosryhmille. Kanavina toimivat kaikki ansaitun-, ostetun- ja oman median alustat, ja keinoina erilaiset viestinnän, PR:n, markkinoinnin ja myynninedistämisen toimenpiteet.

Vaikuttajamarkkinointi on tärkeä osa muun muassa PR- ja viestintästrategiaa, sillä se on helposti mitattavaa ja tuloksellista. Parhaimmillaan vaikuttajamarkkinointi tarjoaa ROI:n, jota muulla markkinoinnilla ei saavuteta. Vaikuttajamarkkinointia tulisikin käsitellä osana markkinoinnin kokonaisvaltaista strategiaa. 

Me Kaimanalla tarjoamme konsultointipalveluita sekä olemassa oleville että uusille asiakkaille. Emme ole vaikuttajien manageritoimisto, vaan ymmärrämme asiakkaan haasteet, etsimme niitä vastaamaan sopivat vaikuttajat sekä perustelemme valintamme. Meitä eivät siis sido omat vaikuttajamme, vaan avullamme löydät juuri ne vaikuttajat, jotka ovat yrityksellesi luontaisia brand matcheja. Me emme mutuile, vaan luotamme myös dataan vaikuttajavalinnoissamme.

Vaikuttajamarkkinoinnin strategia ja koulutukset

Vaikuttajastrategian keskiössä on aina kohderyhmä. Ilman hyvää strategiaa on mahdotonta tehdä vaikuttavaa ja autenttista vaikuttajamarkkinointia, joka resonoi toivotussa kohderyhmässä. Meille tärkeintä on ymmärtää asiakasta ja luoda yhteistuumin vaikuttajamarkkinoinnin strategia, joka tukee yrityksen markkinoinnin kokonaisvaltaista visiota sekä missiota.

Vaikuttajakampanjoiden toteutukset

Me Kaimanalla löydämme merkityksiä, tunnistamme sopivat vaikuttajat brändillesi ja toteutamme vaikuttajakampanjasi siten, että numerot puhuvat puolestaan, aitoa vaikuttavuutta unohtamatta. Raportointimme on tasalaatuista ja informatiivista – käytämme aina samaa raportointimallia ja autamme asiakkaitamme ymmärtämään tärkeimpiä lukuja.

Vaikuttajakartoitus

Kaimanan vaikuttajamarkkinointi on aina datavetoista. Me emme mutuile, vaan perustelemme valintamme lukuihin vedoten, tuottaen samalla inspiroivaa, aitoa ja keskustelua herättävää sisältöä. Emme ole vaikuttajien manageritoimisto, vaan ymmärrämme asiakkaidemme haasteet ja etsimme niitä vastaamaan sopivat vaikuttajat, sekä perustelemme valintamme.

Strateginen suunnittelu ja luovat konseptit

Vaikuttajamarkkinointi ei katso yrityksen toimialaa. Olipa kyseessä monikansallinen teknologiayritys tai perheomisteinen kukkakauppa, niin meillä on sille suunnitelma vaikuttajamarkkinoinnin varalle. Co-design-mallimme mahdollistaa synergiaedun yrityksemme muiden osaajien kanssa. Näin pystymme tarjoamaan kerralla kokonaisvaltaisen luovan konseptin.

Me tiedämme mikä toimii 

Vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaisemme ovat keränneet laajaa kokemusta sekä erilaisista asiakkuuksista Kaimanalla että aikaisemman osaamisensa myötä. Konsulttimme ymmärtävät hyvin eri alojen erityispiirteitä; sitä mikä sisältö toimii missäkin markkinassa ja mikä trendaa juuri tällä hetkellä.

Me emme hae pikavoittoja, vaan tavoitteena vaikuttajamarkkinoinnin aktivoinneissa on aina pitkäjänteisyys, uskottava yhteensopivuus brändin kanssa sekä vaikuttajan ja yrityksen välinen luontainen jatkumo myös tulevaisuudessa. 360-mallin toimistomme tarjoaa asiakkaille synergiaetuja, sillä me oikeasti tunnemme alan kuin alan ominaispiirteet.

Viimeaikaisin tieto aina saatavilla

Kaimanalla käytämme vaikuttajamarkkinoinnin kampanjoiden suunnitteluun, hallinnointiin sekä raportointiin alan johtavaa analytiikkatyökalua. Me löydämme sinulle myös ne vaikuttajat, joita muut eivät osaa ehdottaa.

Koska emme ole sitoutuneet työskentelemään vain muutamien tiettyjen vaikuttajien kanssa, niin meillä on erittäin laajat suhteet Suomen monipuolisessa vaikuttajakentässä.

Tuemme vaikuttajamarkkinointia alusta loppuun

Me haluamme pitää toimintamme läpinäkyvänä. Kaimanan kanssa työskennellessäsi tiedät aina kuinka paljon vaikuttajille maksetaan, sillä meillä vaikuttajakulut läpilaskutetaan.

Vaikuttajamarkkinoinnin konsulttimme ovat asiakkaidemme tukena ensimmäisestä brieffistä lähtien aina raportoinnin lukujen ymmärtämiseen. Meidän kanssamme et jää koskaan yksin vaikuttajamarkkinoinnin tekemisessä.

Kysy lisää vaikuttajamarkkinoinnista

Kysy vaikuttajamarkkinoinnista suoraan Jere Rinteeltä: jere.rinne@kaimana.fi / +358 45 865 4001 tai jätä meille yhteystietosi ja olemme yhteydessä niin pian kuin mahdollista.