Media-

valmennus

Ansaittu media on viestinnällinen keino nostaa esille yrityksen ja sen henkilöstön asiantuntijuutta. Mediavalmennus on hyödyllistä harjoitusta niille organisaation edustajille, joita tarjotaan medialle haastateltaviksi.

Järjestämme yritysten johtoryhmän jäsenille, viestinnän ammattilaisille ja henkilöstölle räätälöityjä viestintä- ja mediavalmennuksia. Valmennuksissa hiomme organisaation avainhenkilöistä taitavia esiintyjiä haastattelutilanteisiin, koulutamme heidät toimimaan median kanssa sekä autamme ymmärtämään, miksi media kirjoittaa juuri tietynlaisista aiheista.

Valmennuksessa käydään läpi Suomen tämänhetkinen median tila ja pureudutaan siihen, millaisia uutisia toimitukset haluavat. Käymme läpi millaisilla aiheilla ja miten toimittajaa kannattaa lähestyä sekä mitkä trendit ohjaavat uutistoimitusten toimintaa nyt.

Tavoitteena on tuoda itsevarmuutta haastattelutilanteeseen ja hälventää jännitystä, joka median kohtaamisessa lähes väistämättä tulee. Ennen kaikkea mediavalmennuksen tarkoitus on muistuttaa, että toimittajatkin ovat ihmisiä ja inhimillisellä sekä empaattisella kanssakäymisellä pääsee pitkälle.

Haastattelu

Mediavalmennus valmistaa yrityksen avainhenkilöt toimittajan tekemään haastatteluun. Harjoituksissa käydään läpi muun muassa miten haastattelussa kannattaa toimia, mitkä ovat haastateltavan oikeudet ja mitä virheitä kannattaa välttää.

Esiintymisvalmennus

Esiintymisvalmennuksessa käydään läpi televisiokameran edessä olemista aina elekielestä vaatevalintojen vaikutukseen. Valmennuksessa harjoitellaan tuomaan oma viesti selvästi ja tiiviisti esiin niin, että sen muistaa myös tositilanteessa.

Ansaittu medianäkyvyys

Viestintäkonsulttimme tietävät, miten media toimii ja osaavat tunnistaa toimintaasi liittyvät uutisarvoiset aiheet ja ilmiöt. Autamme nostamaan organisaatiosi asiantuntijoita esille ja vahvistamaan yrityksesi asemaa alan suunnannäyttäjänä.

Kriisiviestintä

Maineenhallinta on jatkuvaa dialogia organisaation oman yleisön kanssa. Toisinaan eteen voi tulla mainetta kolhivia asioita. Autamme ehkäisemään kolhuja kriisiviestintäsuunnitelmalla ja -valmennuksella. Parhaimmillaan taitava viestintä kriisin aikana kääntää negatiivisen huomion voitoksi ja vahvistaa yrityksesi mainetta.

01 Taitavat viestinnän osaajat

Kokeneet viestintäkonsulttimme tuntevat median toiminnan ja osaavat tunnistaa uutisarvoiset aiheet. He auttavat yritystäsi rakentamaan kestäviä suhteita jatkuvasti muuttuvaan mediaan. Tiimiin kuuluu niin entisiä toimittajia kuin yritysviestinnän osaajia.

Viestintätiimimme auttaa yrityksesi edustajia kohtaamaan median niin hyvässä kuin pahassa, mikä mahdollistaa ansaitun median hyödyntämisen osana viestintästrategiaa. Tavoitteena on vahvistaa organisaationne asiantuntijuutta, ja sitä kautta tukea yritysten kaupallista menestystä.

02 Suunnitelmasta toteutukseen

Ansaittu media harvoin tulee pyytämättä ja yllätyksenä, vaan sen mahdollisuudet on hyvä huomioida jo viestintäsuunnitelmassa.

Viestintäkonsulttimme auttavat yrityksesi viestintäsuunnitelman laatimisessa, kun organisaatiosi omat resurssit eivät riitä tai kaipaatte ulkopuolista näkemystä.

03 Somevalmennusta asiantuntijoille

Yrityksenne asiantuntijoiden kiinnostavuutta haastateltavina voi kasvattaa heidän aktiivisella läsnäolollaan sosiaalisessa mediassa.

Somekoulutuksessa valmennamme asiantuntijanne tuomaan omaan erikoisosaamistaan, persoonaansa ja asiantuntemustaan esille eri kanavissa sekä välttämään sosiaalisen median sudenkuopat.

Kysy lisää mediavalmennuksesta

Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.